FK Spartak predstavio četiri nova prvotimca

Fudbalski klub “Spartak Ždrepčeva krv” predstavio je danas, 07. februara nove igrače kojima će obogatiti prvi tim. Njih čine Marko Kerkez, Ilija Martinović, Nemanja Krsmanović i Stefan Tomović.

– Stefan Tomović je 2001. godište i on igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, o njegovoj karijeri ne treba puno pričati i kada nam se ukazala prilika, jako brzo smo se dogovorili, nadam se da će da opravda ono zbog čega je doveden u Spartak. Uz njega, tu je i Nemanja Krsmanović, on je rođen 2003. godine, pokriva pozicije levog bočnog napadača i levog beka, to je momak koju prošao Partizanovu školu, odigrao desetak utakmica u Super ligi u Topoli. Zbog godišta i njegovih tehničkih i ljudskih kvaliteta sklopili smo saradnju i takođe se nadam da će opravdati ono zbog čega je doveden u Spartak – izjavio je Ljubiša Dunđerski, sportski direktor FK “Spartak Ždrepčeva Krv”.

Dunđerski je predstavio i Iliju Martinovića koji je 1994. godište i igra na poziciji centralnog beka.

– Odlaskom našeg Tanasijevića, reagovali smo u toku priprema i za dva dana dogovorili njegov transfer. Još pre tri godine želeo sam da igra za FK “Vojvodina” gde sam nekada bio sportski direktor, sreća pa smo dogovorili da sada zaigra za subotički “Spartak”, to je fudbaler sa puno inostranog iskustva, profesionalac – naglasio je Spartakov sportski direktor.

Kao četvrti novi igrač, predstavljen je Marko Kerkez rođen 2000. godine, koji pokriva poziciju levog centralnog beka i levog beka. Prema rečima Dunđerskog, Kerkez u klub dolazi jer je takođe zavidnih tehničkih i fizičkih sposobnosti i biće vredan dodatak timu.

Stefan Tomović, Nemanja Krsmanović i Marko Kerkez zahvalili su se fudbalskom klubu “Spartak” na ukazanom poverenju u nadi da će zacrtani uspeh – plej of biti uspešno ostvaren.

– Srećan sam što sam u Spartaku, prvi put sam u Srbiji, jako se radujem ovom izazovu jer znam koliko je Liga jaka i koliko renomea ima po Evropi i svetu i kakvi se transferi prave zbog nje. Radujem se saradnji sa direktorom i trenerom, znam šta želi od nas, od mene. Mislim da nosim najveću odgovornost kao jedan od najiskusnijih i znam da ću to implementirati na terenu i da ćemo Spartak postaviti tamo gde mu je i mesto – poručio je Martinović dolaskom u prvi tim Spartaka.

Uz najbolje žele igračima, Dunđerski je pohvalio i rad Spartakove omladinske škole fudbala.

– Nakon sedam godine boravka u klubu, mislim da su ovo prve pripreme gde omladinci nisu bili omladinci, već su ravnopravno odradili trenažne procese i zapali za oko čak i šefu stručnog štaba na prijateljskim utakmicama. Nama je omladinska škola zalog za budućnost i mislim da Spartak sledeće godine neće imati problema da izabere bilo koga iz omladinskog pogona ko sigurno može da se bori za startnih, prvih 11. Radi se još na jednom odlasku i dva moguća dolaska igrača, nije lako dogovoriti se sa klubovima, plate su jako skočile ali daje se maksimum da se to završi. Ne bih rekao da je ovo najbolji prelazni rok, ali mislim da je jedan smišljen, planski dobro odrađen prelazni rok – poručio je Dunđerski pred početak drugog dela sezone.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio