Grad raspisao Konkurs za kulturne projekte

Grad Subotica raspisao je Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u kulturi na teritoriji Grada Subotice u 2024. godini. Konkurs se raspisuje za projekte u kulturi koji se odnose na očuvanje, unapređenje i razvoj kulture i umetnosti i savremenog umetničkog stvaralaštva od značaja za Grad Suboticu.

Javni konkurs se raspisuje za oblast kniževnosti, muzike, likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, dizajna i arhitekture, pozorišne umetnosti, umetničkih igara – klasičan balet, narodna igra, savremena igra, u filmskoj umetnosti i ostalom audio-vizuelno stvaralaštvu, za manifestacije vezane za filmsku umetnost, digitalno stvaralaštvo i multimedije, za ostala izvođenja kulturnih programa i kulturnih sadržaja, kao i za otkrivanje, prikupljanje, istraživanje, dokumentovanje, proučavanje, vrednovanje, zaštitu, očuvanje, predstavljanje, interpretaciju, korišćenje i upravljanje kulturnim nasleđem.

Pravo učešća na konkursu imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, pojedinci umetnici, saradnici, odnosno stručnjaci u kulturi, kao i drugi subjekti u kulturi, osim ustanova kulture čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja na internet stranici Grada Subotice, odnosno do 3. marta tekuće godine. Rezultati javnog Konkursa biće objavljeni se na internet stranici, najkasnije u roku od 60 dana od dana završetka podnošenja prijava.

Dodatne informacije mogu se dobiti radnim danima od 8,00 do 14,00 časova na telefon 024/626-884, 626-718 u Sekretarijatu za društvene delatnosti Gradske uprave Grada Subotice.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio