Koncert kao poklon damama za osmi mart

Povodom Dana žena, Narodno pozorište Subotice i Subotički simfonijski orkestar, najavljuju svoj novi koncert „Poklon damama“. Koncert će biti održan 07. marta ns Sceni Jadran sa početkom u 20 časova.

Obećali smo da će koncerti biti sastavni deo pozorišnog repertoara i evo nove, posebne prilike za to. Ovoga puta čućemo kompozicije klasične muzike koje slave snagu i lepotu žene. Mnoge opere poznate su po izuzetnim ženskim likovima čije su priče prožete snažnim izrazima, bilo da je reč o ljubavi, borbi za pravdu ili izazovima koje žene prevazilaze odlučno i hrabro. Nama umetnicima je muzika izvor radosti i inspiracije, pa je zato ona jedan od najlepših poklona koji možemo dati i to ćemo učiniti i ovim koncertom – naglasio je Miloš Nikolić, upravnik pozorišta i direktor simfonijskog orkestra.

Pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, na zanimljivo putovanje kroz klasičnu muziku, uz Subotički simfonijski orkestar, povešće nas i solisti Ana Aleksić Šajrer, sopran i Stevan Karanac, tenor.

Iz Narodnog pozorišta poručuju da će izuzetni solisti, uz Subotički simfonijski orkestar na koncertu posvećenom damama, još jednom potvrditi da klasična muzika ima sposobnost da prenese eleganciju, gracioznost, snagu, kvalitete koje najčešće pripisujemo ženama, a ove osobine oslikava i repertoar koncerta, čuvena dela Čajkovskog, Griga, Vilijamsa, Hačaturijana i drugih kompozitora.

Zbog ograničenog broja mesta, besplatne ulaznice možete rezervisati i preuzeti na biletarnici Scene Jadran.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio