Mjuzikl „Cvjetaj mimozo mala“ premijerno u Herceg Novom

Ove godine Praznik Mimoze dobija svoj prvi mjuzikl, festival koji se već 55. godinu zaredom održava u čast žutog cveta u Herceg Novom, obeležiće prvo izvođenje muzičko-scenskog dela “Cvjetaj mimozo mala”. 

– Željela sam da napravim nešto novo i originalno u čemu će uživati sve generacije. Mjuzikl u izvođenju Pozorišta “Teatar 303” iz Kotora je edukativnog karaktera, podstiče na razmišljanje, vraća u istoriju, i na zabavan način podučava tradiciji i kulturi. Namjenjen je kako djeci tako i odraslima, sa ciljem da promoviše Praznik i žuti cvijet – poručuje Viktorija Samardžić, novinarka i idejni vođa projekta.

Prema njenim rečima, radnja mjuzikla se dešava na „polju mimoza“, te koketira humorom u iščekivanju glavnog događaja na samom Prazniku. Mjuzikl je moderan, ali se kroz njega provlače i elementi tradicije. Scenario za mjuzikl napisala je Viktorija Samardžić, muziku Branislav Samardžić, a režiju potpisuje Dragan Buzdovan.

Pokrovitelji događaja su Opština Herceg Novi i Turistička Organizacija Herceg Novi, Herceg Fest koje se iz godine u godinu sve više trude da pomognu svom gradu novim projektima.

Premijera je zakazana za 22. februar, na sceni „Dvorane Park“, sa početkom u 19 časova, a ulaz je za sve zainteresovane besplatan. Ostaje samo da proverite kako to „cvjeta mimoza mala“.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio