Zlato za Subotičanku na prvenstvu Balkana u atletici

Prvenstvo Balkana za starije juniore i juniorke održano je u nedelju 4. februara u Atletskoj dvorani na Banjici, u Beogradu. Takmičenje je okupilo preko 200 atletičara iz 18 zemalja, članica Balkanske atletike. Reprezentaciju Srbije predstavljalo je 35 atletičara, od toga 19 devojaka i 16 momaka, a naša zemlja osvojila je ukupno 16 medalja i oborila tri državna rekorda.

Subotičanka Minja Kopunović i ovoga puta pokazala je da joj nema ravne kada je trkačka staza u pitanju. U generaciji U20, Minja je učestvovala u trci na 400 metara i u štafeti 4 x 400 metara kao poslednja izmena. U trci na 400 metara, Minja Kopunivić je u svojoj trci broj 3. bila prva, dok je u ukupnom plasmanu, pored jake konkutencije i 14 takmičarki, subotička atletičarka završila je kao četvrta, sa rezultatom od 57,25 sekundi.

– Trčala sam skoro izjednačenim rezultatom od prethodne nedelje, na Prvenstvu Srbije U20, gde sam uzela zlato sa ličnim rekordom od 57,13 sekundi. Na štafeti 4 x 400 metara, tim u sastavu Mina Mijatović, Lena Maletić, Natalija Grujić i ja uspele smo da osvojimo zlatne medalje, sa rezultatom od 3 minuta, 58,41 sekundi. Ja sam zadovoljna kao i moj novi trener Emir Bekrić, a za dalje planove imamo još Prvenstvo Srbije za seniore, 17. i 18. februara gde se nadamo novom ličnom rekordu i medalji – poručila je ambiciozna Minja Kopunović u izjavi za “LovaLova” portal.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio