Na trgu obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Na Svetski dan dece obolele od raka, u centru Subotice ponovo je priređen prigodan program, pušteni su baloni i proslavljena pobeda života. Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka “Nurdor” za sve prisutne mališane obezbedilo je prigodne poklone, u znak podrške u zajedničkoj borbi, a celu manifestaciju obogatili su i prateći programi.

U isto vreme, u 34 grada širom naše zemlje volinetri i prijatelji „Nurdor“-a, porodice dece koja su se izlečila i mladi izlečeni od raka, obeležavaju sa nama ovaj važan datum. Danas se na Dan državnosti prisećamo šta je patriotizam, a ima li šta važnije od toga da brinemo jedni o drugima. Zemlju ne čine njena himna i zastava, politika i vinovnici već ljudi i ako želimo da brinemo o zemlji i imamo šta da slavimo na Dan državnosti, moramo brinuti o svima, poslebno o onima koji to ne mogu sami. Deca od raka su istinski heroji, oni koji ne nose plašt i bore svoje bitke u tišini, uče nas svakog dana da su najsnažnije moći koje imamo ljubav i mladost. Poruku ljubavi i podrške niko ne može preneti bolje od dece – poručila je Milica Pavić, volonterka „Nurdor“-a, dodavši da za solidarnost i empatiju ne moramo biti isti, a podrška koji pružamo drugima predstavlja najvrednije blago koje posedujemo.

Na Svetski dan borbe protiv raka svoju podršku nastupima su iskazali i Zumba kids i Gradski savez „Sport za sve“, tamburaški orkestar „Muzikom protiv bolesti“ i brojni drugi animatori.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio