Održan turnir u tajlandskom boksu „Liga Nade“ – FOTO

Treće kolo regionalnog turnira u tajlandskom boksu „Liga Nade“ uspešno je realizovano tokom vikenda, u subotičkoj Hali sportova, u organizaciji Kik boks kluba “Top Fighter”. Učešće je uzelo 10 klubova, sedam domaćih, dva iz Hrvatske i jedan iz Mađarske, a brojna publika imala je priliku da uživa u 12 borbi. 

 

Subotički KBK“Top Fighter“ predstavljalo je troje boraca, a takmičenje je otvorila Milica Despotoviću u kategoriji do 57 kg, pobedivši 3:0 u meču protiv takmičarke iz Hrvatske. U juniorima, u kategoriji do 63.5 kg Martin Toldi je takođe na poene savladao borca iz Mađarske, dok je u seniorima, u kategoriji do 81 kg, Nikola Lončar u dosta teškom i neizvesnom meču protiv Novosadskog borca, nakon nerešene odluke sudija, pobedio preglasavanjem na bodove 2:1, a odlučujuća je bila treća runda u kojoj je Lončar konstantno napadao.

“Zadovoljan je nastupom svojih takmičara, Despotovićeva je na iskustvo pobedila mladu, hrabru i dve težinske kategorije težu takmičarku iz Hrvatske. Toldi je sa druge strane za protivnika imao sjajnog tehničara iz Mađarske koji je uspešno blokirao sve napade kolenima, ali su inicijativa i konstantni presing Martinu doneli pobedu. Lončar je mogao i bolje, u prvoj rundi bio je loš, ali je do treće uspeo da se povrati i pobedi u tesnom meču. Takođe bih se zahvalio “Muay Thai” Savezu Srbije što su nam ukazali tu čast i poverenje da ovo takmičenje organizujemo po drugi put. Takmičenje takođe ne bi bilo moguće bez dragocene pomoći Sportskog Saveza grada Subotice i sekretara Saveza, Dejana Vukovića i Bokserskog kluba “Spartak” koji je ustupio svoj ring za takmičenje” – naglasio je Alen Heralić, trener KBK “Top Fighter”.

Na takmičenju je debitovao i “Keljanović Top Team” koji je sa četiri borca ostvario četiri pobede. Učestvovali su Uroš Belić u kategoriji seniora do 63,5 kg, Nikola Nikolić i Filip Velsmit u kategoriji seniora do 67 kg i Vukašin Nikolić u kategoriji juniora do 57kg.

“Četiri takmičara i četiri pobede. Ovo je ujedno i debitovanje za naše momke u tajlandskom boksu, pošto iz kik boksa dolazimo u totalno drugi svet. Izuzetno sam ponosan na svoje momke, sa četiri pobede sam prezadovoljan“ – istakao je trener kluba Miloš Keljanović.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio