Oduzeto 11 vozila od učinilaca težih saobraćajnih prekršaja

Nakon nepunih nedelju dana od početka primenjivanja nove mere privremenog oduzimanja vozila od učinioca težeg prekršaja, iz novog Pravilnika o kontroli i regulisanju saobraćaja koji je na snagu stupio u petak 23. februara, Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici saobraćajne policije do sada oduzeli 11 vozila na teritoriji Srbije.

Tri vozila oduzeta su na teritoriji Policijske uprave u Šapcu, dva na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i po jedno vozilo na teritoriji policijskih uprava u Valjevu, Vranju, Jagodini, Kraljevu, Leskovcu i Novom Pazaru.

U najvećem broju slučajeva osnov za oduzimanje vozila bili su prekršaji upravljanja vozilom bez vozačke dozvole koja je prethodno oduzeta zbog kaznenih poena, kao i prekršaji upravljanja vozilom u vreme trajanja zaštitne mere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Takođe, četiri učinioca prekršaja od kojih je vozilo oduzeto bili su mlađi od 22 godine, uključujući i jednu maloletnu osobu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća na to da se vozilo privremeno oduzima od učinioca težeg prekršaja koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđivan za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja, kao i da mera privremenog oduzimanja vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio