Otvorene prijave za osmi Bizkod hakaton

„Bizkod“, hakaton za studente Visoke tehničke škole strukovnih studija i Ekonomskog fakulteta održaće se 16. i 17. marta 2024 godine. Inspira grupa kao organizator takmičenja po osmi put otvara svoja vrata za studente i podržava ih u njihovom entuzijazmu i želji za nadmetanjem. Takmičenje iz godine u godinu beleži sve veće interesovanje studenata, dok iz kompanije ističu da su mnogi učesnici nakon učešća u hakatonu postali i njihove kolege u kompaniji.

BizKod je dvedesetčetvoročasovno takmičenje za studente u programiranju i razradi biznis ideje s ciljem da učesnicima približi kako zaista izgleda poslovno iskustvo u praksi.  Ove godine, Biz i Kod timovi će prvi put sarađivati na zadatku. Saradnja im može doneti prednost u smislu dobijanja druge perspektive, novog znanja i kvalitetnije izrade zadatka, a samim tim i prednost u ukupnom plasmanu na takmičenju. Prijave su otvorene do 26. februara, a formular za prijave i više informacija možete pronaći na sajtu www.bizkod.rs, kao i na Instagram stranici.

– BizKod je osmišljen tako da studentima pruži priliku da primene svoje znanje i iskustvo koje su stekli na fakultetu i istovremeno da osete značaj timskog rada i timskog duha, što je ključ uspeha svake organizacije – istakla je Tanja Ikić, direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije Inspira grupe.

Timovi će imati 24 sata da reše zadatak koji će dobiti od mentora iz Inspira grupe, i to tako da osmisle ideju dovoljno dobru i primenjivu u poslovnoj praksi, a zatim i uvere članove žirija u njenu vrednost i originalnost. Pobedničke timove očekuju zanimljive nagrade.

– Ovakva takmičenja su sjajna prilika za studente da pokažu šta su sve naučili tokom studija, kao i da steknu nova znanja i veštine koja će im koristiti u budućoj karijeri – rekao je prof. dr Zlatko Čović sa VTŠ-a.

– Studenti sa BizKod-a uvek dođu puni utisaka, lepih iskustava i bogatiji za nova prijateljstva, a oni koji se istaknu dobiju i priliku da se zaposle u Inspira grupi – dodala je prof. dr Mirjana Marić sa Ekonomskog fakulteta u Subotici.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio