Počele prijave za Subotički polumaraton

Subotički polumaraton je popularna trkačka manifestacija koja se održava u Subotici, gradu na severu Srbije, poznatom po prelepoj arhitekturi secesije. Omiljena trka kroz Suboticu, obično privlači trkače iz raznih delova Srbije i šire koji su privučeni slikovitim stazama gradskih ulica i koji svojim učešćem mogu da okuse spoj sportskog izazova i kulturnog uranjanja u istoriju najsevernijeg grada u Srbiji, dok se kreću trasom.

Trasa trkače vodi pored znamenitosti kao što su Gradska kuća, Palata Rajhl Ferenca, Sinagoga, zgrada gradskog muzeja, zgrada nekadašnje štedionice, najamne palate, zgrada gradske biblioteke, muzičke škole i gimnazije. Pored takmičarskog aspekta trke, događaj neguje osećaj zajedništva, sa gledaocima koji širom gradskih ulica bodre učesnike. Bez obzira da li ste iskusni trkač koji teži ličnom vrhuncu ili jednostavno želite da uživate u laganom trčanju kroz grad bogate istorije i arhitekture, Subotički polumaraton nudi iskustvo koje kombinuje atletizam i estetsko zadovoljstvo.

U zavisnosti od tvojih želja i mogućnosti pred takmičarima su tri trke, trka na 5 km, trka na 10 km i polumaraton. Svaki učesnik dobija unikatnu medalju, ultra tanku SUPM majicu, kao i SUPM pass koji otključava najlepše i najznačajnije lokacije u okviru najvećeg trkačkog događaja u Subotici.

Prijave za Subotički polumaraton moguće su putem linka: Subotički polumaraton

Sedmi Subotički polumaraton održaće se u nedelju, 25. avgusta tekuće godine, a posebnu važnost za ovogodišnju manifestaciju donosi i činjenica da je grad Subotica izabrana za Evropski grad sporta 2024. godine.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio