Podrška Vlade boljem položaju umetnika

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je juče, 19. februara sa delegacijom iz Beogradske filharmonije o izazovima sa kojima se susreću u svakodnevnom radu, kao i problemima sa kojima se suočavaju. Premijerka je na odvojenom sastanku primila i rukovodstvo Srpskog narodnog pozorišta, sa kojima je takođe razgovarala o problemima radnika u oblasti kulture.

Brnabić je istakla značaj sektora kulture i ulogu Vlade u podršci umetnicima i institucijama kulture, i naglasila spremnost Vlade da podrži inicijative koje će doprineti boljem položaju umetnika i zaposlenih, kao i unapređenju kulturnog života u Srbiji. Na sastanku je, između ostalog, pomenuto da bi na predstojećoj sednici Vlade trebalo da bude formirana radna grupa Ministarstva kulture, koja će imati zadatak izradu plana i strategije za sistemsko povećanje zarada svih zaposlenih u institucijama kulture u Republici Srbiji.

Dogovoreno je da se sastanci u ovom formatu nastave u narednom periodu, već naredne nedelje, kako bi se uspostavio redovan dijalog posredstvom koga bi se brzo i efikasno rešavala sva otvorena pitanja.

Brnabić je istakla da su vrata Vlade Srbije uvek otvorena i da će se nastaviti sa saradnjom i redovnim sastancima kako bi se pronašla najbolja rešenja za unapređenje sektora kulture i podršku umetnicima u Srbiji.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio