Predavanje u Savremenoj galeriji Subotica

Savremena galerija Subotica u sredu, 21. februara organizuje predavanje „Vreme u umetnosti i umetnost u vremenu” u okviru pratećih programa izložbe “A Narrative against Narrative”, umetnice Sandre Lakićević.

Na koje sve načine različite umetnosti vladaju vremenom? Kako nam umetnost pomaže da bolje shvatimo vreme i način na koji ono teče? Možemo li da dobijemo odgovore ili samo otvarati nova pitanja? Ovo su teme o kojima će se govoriti na predavanju koje će držati Ena Jovančić Vidaković, diplomirana umetnica novih likovnih medija i pripravnica Savreme galerije Subotica.

Ena Jovančić Vidaković rođena je u Subotici 1999. godine. Nakon završene Gimnazije upisala je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, odsek Novi likovni mediji, gde je diplomirala 2023. godine. Tokom studiranja izlagala je na samostalnim i grupnim izložbama, a učestvovala je i na nekoliko filmskih radionica i redovna je volonterka više filmskih festivala. Od januara 2024. radi kao pripravnica Savremene galerije Subotica. Početak predavanja je u 18 časova.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio