Predstavnici NSZ u poseti Sajmu turizma

Predstavnici Odeljenja za razvoj odnosa sa poslodavcima Nacionalne službe za zapošljavanje posetili su 45. Međunarodni sajam turizma, koji je u Beogradu trajao od 22. do 25. februara, kako bi se sastali sa velikim brojem kompanija i izlagača iz više različitih delatnosti. Pod okriljem Sajma turizma, u Beogradu je istovremeno održan i 19. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme “Horeca-oprema”, koji je takođe okupio brojne domaće i inostrane kompanije iz najrazličitijih oblasti vezanih za ugostiteljstvo.

Na zajedničkim sastancima sa predstavnicima kompanija i predstavnicima Klastera turizma, obrazovanja, poslovanja i socijalnih programa diskusija se vodila oko deficitarnosti pojedinih zanimanja, pre svega u sferi ugostiteljstva, fizikalne medicine i rehabilitacije, pri čemu je posebna pažnja bila posvećena izazovima u zapošljavanju u oblasti nege starih i nemoćnih, kao i u zapošljavanju lekara različitih specijalizacija na lokalnim tržištima rada.

Predstavnici NSZ su i ovu priliku iskoristili da predstavnicima kompanija sa kojima već imaju kvalitetnu dugogodišnju saradnju predstave različite modalitete podrške pri zapošljavanju i obezbeđivanju potrebnih radnika, kao i da najave skoru objavu javnih poziva NSZ za ovu godinu, preko kojih će poslodavcima biti obezbeđena direktna finansijska podrška.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio