Srpske “kobre” na takmičenju u Dubajiu

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da pripadnici Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“ učestvuju na takmičenju specijalnih policijskih jedinica, koje se od 3. do 7. februara održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Takmičenje se održava u organizaciji policije Dubaija i predstavlja jedinstvenu platformu za demonstraciju osposobljenosti pripadnika elitnih policijskih jedinica, razmenu ideja i unapređenje saradnje i međusobnog poštovanja. Ove godine učešće su uzela 73 tima specijalnih jedinica policije i vojne policije, a osim „Kobri“, svoje ekipe na takmičenju imaju i Žandarmerija i Specijalna antiteroristička jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova. Ekipe se nadmeću u pet događaja dizajniranih tako da testiraju mentalnu oštrinu i fizičku izdržljivost takmičara do krajnjih granica.

Programom je obuhvaćeno rešavanje taktičkih policijskih zadataka, uz gađanje iz različitog naoružanja, spasavanje talaca i savlađivanje prepreka na specijalno izgrađenom poligonu, a za uspeh je neophodna vrhunska vatrena osposobljenost, brzo razmišljanje, odlična timska komunikacija i visoka otpornost na stres.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio