U Gradskom muzeju promocija knjige „2. Siguran korak“

Gradski muzej Subotica u sredu, 28. februara organizuje promociju knjige “2. Siguran korak”, u izdanju Planinarskog saveza Srbije čiji je autor Iso Planić, subotički planinar i profesor geografije. Reč je o drugom dopunjenom izdanju priručnika za bezbedan boravak u prirodi, koji je koristan za planinare i ljubitelje aktivnosti u prirodi.

Moderator večer biće Andrea Štraka, predsednica Planinarskog kluba Spartak iz Subotice i Akoš Kubičković, istoričar subotičkog sporta. Knjiga izlazi u godini kada Subotica nosi titulu Evropskog grada sporta 2024. godine. Planić se planinarenjem počeo baviti još dok je bio student, obrazlažući to činjenicom da se “geografija najbolje uči nogama”. Godine 2000. dobio je poziv od Planinarskog saveza Srbije da učestvuje u međunarodnoj ekspediciji na Ararat u Turskoj, vrh visok preko 5.100 metara. Osim ovog podviga, Planić se popeo na pet vrhova visine preko 8000 metara, a bio je i član “Vojvođanske Everest 8848” ekspedicije koja je ostvarila uspešan uspon na Mount Everest 29. maja 2005. godine.

Autor je preko 100 članaka na temu planinarstva i nekoliko knjiga, a dobitnik je i brojnih priznanja, poput nagrade “Jovan Mikić – Spartak” Sportskog saveza Vojvodine i nagrade Pru urbe grada Subotice. Početak promocije zakazan je za 19 časova.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio