U utorak koncert Subotičkog simfonijskog orkestra

Subotički simfonijski orkestar održaće koncert u utorak, 20. februara u Velikoj većnici Gradske kuće, a publika će imati priliku da uživa u delima klasične muzike koja će biti izvedena pod dirigentskom palicom Andreja Bursaća. Na koncertu će kao solista nastupiti i proslavljeni violinista, Andrej Balaž. Početak koncerta zakazan je za 20 časova.

– Drago mi je da je tokom decenije postojanja i uspešnog rada, Subotički simfonijski orkestar pokazao i dokazao svoje domete. Svaki put nastojimo da pred subotičku publiku izađemo sa zanimljivim repertoarom koji izvode izuzetni umetnici, pa će tako biti i ovom prilikom. Ono što je važno jeste činjenica da će koncerti Subotičkog simfonijskog orkestra postati sastavni deo repertoara Narodnog pozorišta, pa ćemo tako izaći u susret i ljubiteljima klasične muzike, koji od nas to očekuju – rekao je Miloš Nikolić, direktor Subotičkog simfonijskog orkestra i upravnik Narodnog pozorišta.

Jedinstvenu dimenziju ovom koncertu daće mladi solista Andrej Balaž, ali i odabrana dela koja će biti izvedena, Sibelijusov Valse triste Opus 44., Koncert za violinu i orkestar br. 1 u D-duru i Simfonija br. 9 Antonina Dvoržaka i mnoga druga.

Andrej Balaž je mladi violinista, zavidne muzičke biografije, stalni je član orkestra Camerata Serbica kao i Subotičkog simfonijskog orkestra, diplomirao je u klasi profesora Stefana Milenkovića sa prosečnom ocenom 10,0 na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde je sada, kod istog profesora student master akademskih studija.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio