Uskoro semafori na raskrsnici Bajnatske i Izvorske ulice

Raskrsnica Bajnatske i Izvorske ulice uskoro će biti uređena na sasvim novi način jer ovih dana dobija novi trotoar, a do kraja godine, prema rečima nadležnih, biće postavljeni i semafori radi efikasnijeg i bezbednijeg regulisanja saobraćaja.

– Projekat se finansira od strane pokrajinskog Sekretarijata za građevinarstvo, u toku ove godine planira se i njegova realizacija. U prvi mah će biti izmeštena ograda koja se nalazi pored Parkingovog deopa, u Izvorskoj ulici, kako bi širina za izgradnju trotoara bila dovoljna. Biće uređen novi trotoar, sa obe strane, kod Izvorske i kod Pazinske ulce, a projekat predviđa pešačke prelaze i semafore sa sve četiri strane – izjavio je za LovaLova portal, Milan Marjanov rukovodilac službe za upravljenje putevima pri JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica.

Prema njegovim rečima, zahtevi za bolje regulisanje saobraćaja na ovoj raskrsnici potekli su od strane Mesne zajednice „Prozivka, FK „Spartak Ždrepčeva krv“ ali i samih građana ovog naselja jer veliki broj dece prelazi put sa Prozivke prema Spartakovom stadionu pa se samim tim javila i potreba za bezbednijim regulisanjem saobraćaja.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio