Uspešan start Kik boks kluba „Top Fighter“, u nedelju „Liga Nade“ u Subotici

Kik boks klub “Top Fighter” iz Subotice započeo je ovogodišnju takmičarsku sezonu učešćem na petom kolu lige Vojvodine u boksu koje je održano u nedelju 4. februara u Novom Sadu.

Subotičku sekciju Bokserskog kluba Sloven iz Rume predstavljali su junior Aleksandar Tot koji je u svojoj kategoriji, do 52 kg izgubio rezultatom 2:1, iako je tokom meča bio dominantniji i zadao je više čistijih udaraca. U konkurenciji seniora do 75 kilograma, Nikola Lončar ostvario je pobedu u meču protiv borca iz Inđije kojeg je savladao prekidom u trećoj rundi. Senior Bojan Miškolci je u istoj kategoriji odradio javni sparing radi sticanja iskustva i uslova za nastup na zvaničnim mečevima.

Seriju takmičenja kik boks klub “Top Fighter” iz Subotice nastavlja u nedelju, 11. februara u Hali sportova u Subotici gde po drugi put organizuje turnir u tajlandskom boksu „Liga Nade“, pokrovitelj takmičenja biće Muay Thai Savez Srbije, a početak je zakazan za 11:30 časova. Svoje učešće, pored srpskih, najavili su i klubovi iz Hrvatske i Mađaske.

Osim kluba „Top Fighter“, na takmičenju će debitovati i četiri borca iz „Keljanović Top Team“-a, Uroš Belić u kategoriji seniora do 63.5 kg, Nikola Nikolić i Filip Velsmit u kategoriji seniora do 67kg i Vukašin Nikolić u kategoriji juniora do 57kg.

– Ovo je ujedno i debitovanje za naše momke u Tajlandskom boksu. Pošto dolazimo sa kik boksa u totalno drugi svet, nadamo se najboljem – ističe trener Miloš Keljanović.

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio