Uspešno završena obuka i u Zapadnoj Bačkoj

Na području Zapadnobačkog okruga 27 osoba sa invaliditetom uspešno je završilo informatičku obuku po ECDL standardu, u okviru poslednjeg ciklusa obuka za tržište rada. Besplatnu informatičku obuku za nezaposlene OSI sa područja opština Sombor, Odžaci i Kula organizovala je Filijala Sombor Nacionalne službe za zapošljavanje.

Obuka po ECDL standardu je program učenja osmišljen kako bi se što lakše postigao potrebni nivo informatičke pismenosti, organizovan po modulima kojima su obuhvaćene teme poput: uvoda u informatiku, rada u korisničkom okruženju Windows XP, obrade teksta u programu MS WORD, Excel tabelarnih kalkulacija, izrade Power Point prezentacija i elektronske komunikacije.

Svih 27 polaznika ove obuke iz Zapadnobačkog okruga steklo je međunarodno priznatu ECDL kvalifikaciju koja otvara mogućnost zapošljavanja kod poslodavaca koji zahtevaju poznavanje rada na računaru. Iz somborske Filijale NSZ poručuju da se obukama za tržište rada dopunjuje obrazovanje nezaposlenih lica i stiču nova znanja i veštine tražene na tržištu rada.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio