Više od milion penzionera do sada se prijavilo za Penzionerske kartice

Kako bi se izašlo u susret penzionerima koji su smešteni u Domu za starija lica, Fond PIO je, u saradnji sa upravom Doma Voždovac, organizovao podelu penzionerskih kartica za korisnike ovog Doma koji ih do sada nisu preuzeli. Tom prilikom, direktor Republičkog fonda PIO, Relja Ognjenović imao je priliku da penzionerima lično pojasni koje benefite Penzionerska kartica donosi.

Nastavljamo sa podelom kartica, čime pokazujemo da Penzionerska kartica nije trenutna stvar, već sistemsko rešenje države kako bi penzioneri živeli bolje. Broj od 1,1 milion penzionera koji su se do sada prijavili pokazuje potrebu penzionera za Penzionerskom karticom, ali i poverenje koje ukazuju Fondu PIO i državi Srbiji, a 830 partnerskih firmi koje su podržale projekat pokazuje da smo vredno radili na tome da penzionerima uz Penzionersku karticu učinimo pristupačnijim apsolutno sve njihove potrebe – rekao je Ognjenović i dodao da država brine o penzionerima, što se pokazuje prvenstveno povećanjem penzija, koja se godinama unazad realizuju dva puta godišnje, isplatom jednokratne pomoći, kao i povećanjem sredstava za društveni standard korisnika penzija za koji je u ovoj godini izdvojeno više od milijardu dinara, od čega je najveći deo namenjen za odlazak penzionera u banje, čak 22.000 korisnika ove godine, a da je za pakete solidarne pomoći za 2024. godinu izdvojeno blizu 100 miliona dinara.

Ognjenović je prilikom podele penzionerskih kartica rekao da stariji kartice najviše koriste u trgovinskim radnjama i apotekama i istakao da zahvaljujući dobroj naplati doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje penzioneri osim januarske povišice od 14,8 odsto, tokom godine mogu da očekuju još prijatnih iznenađenja.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio