Završena informatička obuka NSZ-a

U prostorijama smederevske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje pet nezaposlenih osoba sa invaliditetom (OSI) 20. februara je dobilo sertifikate nakon uspešno završene Osnovne informatičke obuke prema ECDL standardu.

Ova obuka za tržište rada, koja je realizovana u saradnji sa „NS PRO GROUP“ iz Novog Sada, trajala je ukupno 90 nastavnih časova, pet dana u nedelji po četiri  časa dnevno.

Polaznici obuke imali su priliku da se osposobe za osnovni rad na računaru, kao i za gotovo sve programe iz Majkrosoft ofis paketa. Uz veštine pisanja i obrade teksta, nezaposleni su naučili da rade i analize tabelarnih kalkulacija, stekli su znanja o pravljenju i korišćenju prezentacija, kao i o mogućnostima komunikacije preko interneta sa akcentom na elektronsku poštu.

Svi polaznici uspešno su završili obuku, kako ističu, zadovoljni organizacijom, predavačima i stečenim znanjem, čime su poboljšali svoje kompetencije na tržištu rada. U praksi se pokazalo da sticanje novih veština, znanja i kompetencija dovodi do veće zapošljivosti osoba sa invaliditetom.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio