Balet u Narodnom pozorištu Subotica

Narodno pozorište Subotica, na svojoj sceni u martu imaće i balet. Jedna od najpoznatijih svetskih trupa za umetničku igru, italijanski Dewey Dell, nakon nastupa na Beogradskom festivalu igre, predstaviće se 28. i 29. marta na Sceni Jadran.

– Deo onoga što će videti beogradska publika na ovoj značajnoj manifestaciji,  imaće priliku da gleda i naša publika. Izuzetno mi je zadovoljstvo što nakon uspešnih koncerata, u našoj organizaciji, mogu da najavim balet „Posvećenje proleća“, koji je poklon subotičkoj publici i zbog velikog interesovanja biće odigran u dva termina– izjavio je upravnik Narodnog pozorišta, Miloš Nikolić.

„Savršene različitosti“, slogan je jednog od najznačajnijih evropskih festivala igri u čast i okupiće vrhunske umetnike, otvoriti važne teme koje analiziraju savremeno društvo kroz zanimljiv i raznovrstan rečnik pokreta. Visoki standardi i hrabro uvođenje novih koreografskih rukopisa i estetike, unapređuju očekivanja publike koja će i u Subotici imati priliku da upozna Dewey Dell, poznatu italijansku plesnu trupu, aktivnu od 2006. godine. Čine je Teodora Kasteluči, Agata Kasteluči, Vito Matera i muzičar Demetrio Kasteluči. Njihovo koreografsko istraživanje je inspirisano slikama iz istorije i životinjskog carstva, dok se poslednjih godina sve više pomera ka antropološkim temama. Trupa stvara dela iz oblasti savremene igre koja uključuju druge umetničke forme, dozvoljavajući eksperimente u muzici i video radovima.

Balet „Posvećenje proleća“ biće izveden 28. i 29. marta od 20 časova na Sceni Jadran, a besplatne ulaznice mogu se rezervisati i podići na biletarnici Scene Jadran lično ili putem telefona 024/557-436.

foto:/ Narodno pozorište Subotica

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio