Balint Pastor predsednik SVM-a

Dosadašnji v.d. predsednika SVM-a, Balint Pastor izabran je na 20. izbornoj skupštini za predsednika Saveza vojvođanskih Mađara. Pastor je bio jedini kandidat na izbornoj skupštini za kojeg su, od 335 delegata, 333 glasala “za”.

“Četiri meseca sam bio vršilac dužnosti predsednika, a od danas sam predsednik Saveza vojvođanskih Mađara. Svih naših 25 opštinskih, okružnih i gradskih organizacija je donelo odluku da dužnost koju sam od 1. novembra prošle godine obavljao kao v.d. predsednika, nastavim u funkciji izabranog predsednika stranke. Zahvaljujem im se na kandidaturi! Izborna skupština me je sa 333 za glasa i 2 protiv, izabrala za predsednika stranke. Radiću kao i do sada, svom snagom na ispunjenju obaveza koje sam preuzeo, ali od danas ojačan i ogromnom podrškom koja mi je ukazana” – izjavio je na izbornoj skupštini novi predsednik SVM-a, Balint Pastor.

Balint Pastor rođen je 03. januara 1979. godine, predsednik je poslaničke grupe SVM-a u Skupštini Srbije i predsednik Skupštine grada Subotica. Doktor je pravnih nauka i vanredni profesor unverziteta na Pravnom Fakultetu za privredu i pravosuđe, katedre u Novom Sadu.

foto: fejsbuk/Dr. Pasztor Balint

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio