Čestitka Žigmanova povodom Ramazana

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije Tomislav Žigmanov uputio je čestitku za Ramazan svim nosiocima vlasti islamske zajednice i vernicima muslimanske veroispovesti u Republici Srbiji, među kojima su najbrojniji Bošnjaci, Albanci, Turci, Aškalije, Egipćani, Goranci, kao i deo pripadnika romske nacionalne zajednice.

– U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i u svoje lično ime, čestitam svim Muslimanima u Republici Srbiji početak svetog meseca Ramazana, rečima u duhu utemeljene tradicije: Ramazan šerif mubarek olsun, da ispostite ovaj mesec u krugu porodice i najmilijih, u zdravlju i opštem blagostanju, navodi se u čestitki ministra Žigmanova.

Mesec Ramazan, koji ove godine počinje zalaskom sunca 10. marta, mesec je u kome je, prema verovanju Muslimana, svevišnji Bog propisao post i druga odricanja da bi se vernici klonili greha. Svako čovekovo dobro delo koje učini pripada njemu samom izuzev posta koji pripada samom Bogu, a kako se spominje u islamskim predanjima, Bog za to posebno nagrađuje one koji poste. Sam post nije samo uzdržavanje od hrane i pića, već i od ružnih misli, ružnog govora i dela, kao i privikavanje sebe na to kako biti bolji čovek i kada se post završi i ovaj mesec prođe.

foto:/ Vlada Republike Srbije

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio