Inicijativa predsedniku za podizanje Spomenika zahvalnosti ženama Srbije

Udruženje građana „Solidarnost“ iz Subotice uputilo je predlog predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, da se, povodom obeležavanja 8. marta, Međunarodnog dana borbe za prava žena, u Beogradu podigne Spomenik zahvalnosti ženama Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, žene su vekovima, uprkos svim ratovima i mnogim nedaćama sačuvale sve što su mogle, nadljudskim naporima, žrtvujući se za očuvanje društva i države. Prema njihovim rečima, u Republici Srbiji proteklih godina, učinjeno je mnogo na unapređenju položaja žena, ali one još uvek nisu ravnopravne.

Mi smo stava da bi podizanjem Spomenika zahvalnosti ženama Srbije na prigodnom i prometnom mestu u Beogradu, svim građanima Srbije ukazali na krucijalne vrednosti postignuća kojima su žene doprinele opstanku i razvoju Srbije i na taj način ukazali na značaj svakodnevne  borbe za prava žena. U našoj zemlji je pre 113 godina, među prvima u svetu, obeležen Dan borbe za prava žena, među prvima u svetu ženama uvedeno pravo glasa. Stoga bi bilo prigodno da među prvima budemo i zemlja koja je podigla spomenik zahvalnosti ženama – navodi u saopštenju Olajoš Nađ Mikloš, predsednik UGS „Solidarnost“.

foto:/ arhiva LovaLova portala

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio