Japan donirao medecinsku opremu vrednu 130.000 evra

Ministarka zdravlja u Vladi Republike Srbije Danica Grujičić prisustvovala je juče, 5. marta potpisivanju ugovora o donacijama Japana zdravstvenim ustanovama u Srbiji, ukazavši na to da ta zemlja već godinama na razne načine pomaže građanima Srbije.

Ambasador Japana u Srbiji Akira Imamura potpisao je ugovore o donaciji opreme u vrednosti od gotovo 130.000 evra sa direktorom Doma zdravlja Vladimirci Brankom Isailovićem, direktorkom Instituta za neonatologiju u Beogradu Radmilom Mileusnić Milenović i predsednicom Upravnog odbora Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) Jolandom Kororom.

Grujičić je objasnila da su ugovori potpisani u okviru Projekta za osnovne potrebe stanovništva (POPOS), kroz koji je Japan u poslednjih 25 godina donirao pomoć Srbiji u iznosu većem od 16 miliona evra, dok je za zdravstvo izdvojeno sedam miliona evra.

Potpisani su ugovori za Dom zdravlja Vladimirci – Projekat obezbeđivanja medicinske opreme (ultrazvučni aparat sa sondama) – 53.000 evra, Institut za neonatologiju – Projekat obezbeđivanja opreme za Banku humanog mleka (pasterizator humanog mleka) – 55.415 evra, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – Projekat obezbeđivanja medicinskih uređaja za bezbolno detektovanje vena – 19.840 evra za Institut za majku i dete „Dr Vukan Čupić”, Univerzitetsku dečju kliniku u Beogradu i Kliniku za neurohirurgiju UKCS.

Grujičić je naglasila da je odgovarajuća oprema od izuzetnog značaja za unapređenje zdravstvenih usluga i pružanje odgovarajućih tretmana pacijentima.

foto:/Vlada Republike Srbije

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio