Kraj radova na kolovozu u Ljermontovoj ulici

U Ljermontovoj ulici, u Mesnoj zajednici “Makova sedmioca” u toku je završetak radova na izgradnji i asfaltiranju kolovoza u dužini od 1.600, širine pet metara. Tim povodom, radove su juče, 27. marta obišli gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović. Ukupna vrednost radova iznosi 55 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena zahvaljujući saradnji Grada Subotice i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

I u ovoj godini nastavlja se uspešna saradnja između Grada Subotice i Uprave za kaptilana ulaganja AP Vojvodine zaključivanjem ugovora na 150 miliona dinara za izgradnju saobraćajne infrastrukture u našem gradu. Iz sredstava će se finansirati izgradnja kolovoza u osam ulica, u ukupnoj dužini od 3,8 kilometara, a u ulicama Školska u Hajdukovu, Borisa Kidriča u Čantaviru, i Cvetna u Mesnoj zajednici “Mali Radanovac” radovi su već završeni. Paralelno sa ovim radovima izvode se i radovi u ulici Ernesta Kuna, u Mesnoj zajednici “Željezničko naselje”, u delu ulice Josipa Zelića, u Mesnoj zajednici “Aleksandrovo” i u ulici Matka Vukovića, u Donjem Tavankutu. Nakon završetka tih radov preći će se na izgradnju dela ulice Jovana Mikića do Celjske ulice – istakao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić dodajući da je gradskim budžetom za ovu godinu opredeljeno 26 miliona dinara za rehabilitaciju kolovoza u sedam ulica, u dužini od 2,8 kilometara. Bakić je poručio da je u izradi i projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju kolovoza za još 21 ulicu, nakon čega će Grad moći da konkuriše za dodatna sredstva kod viših nivoa vlasti.

Gradonačelnik je naglasio i da će sve ulice koje budu devastirane usled velike frekvencije teških kamiona angažovanih u realizaciji izgradnje brze pruge Novi Sad – Subotica, nakon završetka projekta biti rehabilitovane.

Za rehabilitaciju 2,8 kilometara kolovoza u sedam ulica na teritoriji grada iz gradskog budžeta obezbeđeno je oko 26 miliona dinara. Urađene su dve ulice Pere Tumbasa Haje i Užička, u Mesnoj zajednici „Ker“ i Nikole Kujundžića i Atile Jožefa u Mesnoj zajednici „Centar II“, a danas su počeli radovi na proširenju ulice 51. divizije, završeni su radovi na proširenju ulice Milutina Uskokovića, a radiće se i na proširenju ulice Proleterskih brigada, od Zorkine do ulice Ferenca Bodrogvarija. U nastavku godine nas očekuje veliki deo posla, radićemo na biciklističkim stazama, atarskim putevima i tako dalje – poručio je Ognjen Golubović, direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje dodajući da je u toku prethodne godine preko milijardu i sto miliona dinara uloženo u saobraćajnu infrastrukturu Grada Subotica, dok se za tekuću planira izgradnja i rehabilitacija desetak kilometara puteva.

foto:/ arhiva LovaLova portala

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio