Memorijalni turnir u rvanju „Refik Memišević – Brale” po 18. put u Subotici

Međunarodni memorijalni turnir u rvanju “Refik Memišević – Brale” održaće se po 18. put u Subotici, u subotu, 16. marta. Refik Memišević je bio jugoslovenski rvač, višestruki državni prvak i reprezentativac u rvanju grčko-rimskim stilom, najviše u kategoriji do 100 kg. 

Takmičari iz 14 zemalja najavili su učešće na ovogodišnjem turniru koji se organizuje u subotičkoj Hali sportova. Početak eliminacionih borbi startuje u 10:30 časova, a finalne i najuzbudljivije borbe počinju u 17 časova.

Svi koji žele, takmičenje će moći da prate i putem live stream-a koji će se nalaziti na sajtu Rvačkog kluba „Spartak“ Subotica – www.rkspartak.com

Memešević je bio član subotičkog Spartaka i jedan od rvača proslevljenog trenera Sretena Damjanovića. Prvu titulu osvojio je 1973. godine kada je postao omladinski prvak Jugoslavije, dok je tri godine kasnije prvi put postao seniorski prvak Balkana. Prvu titulu seniorskog šampiona države osvojio je 1977. godine kao i prvu, srebrnu medalju na svetskom šampionatu. Na olimpijskim igrama učestvovao je 1980. godine u Moskvi i zauzeo četvrto mesto u teškoj kategoriji (100 kg) i 1984. u Los Anđelesu kada je osvojio srebrnu medalju u superteškoj kategoriji (130 kg).

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio