Na Straževici odata pošta stradalima u NATO agresiji

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević položio je, u ime Vlade Republike Srbije, povodom 25 godina od početka NATO agresije na našu zemlju, venac na spomenik „Glasnik sa Straževice“, posvećen stradalim pripadnicima Vojske Jugugoslavije.

Milićević je rekao da Srbija i njeni građani nikada neće zaboraviti zločin koji su nad našim narodom počinile vojske 19 najmoćnijih zemalja sveta.

Nećemo zaboraviti hiljade ljudi koji su pobijeni u NATO agresiji, a bili su krivi samo zato što su Srbi. Krivi smo svi jer smo velikim silama rekli da ne damo dalje komadanje srpske zemlje. Naše vojnike i građane su ubijali da bi nam oteli Kosovo i Metohiju – istakao je Milićević i poručio da je 24. mart prilika za zahvalnost svima u svetu koji su se suprostavili NATO agresiji i koji i danas podržavaju Srbiju u UN i traže da se istina o agresiji čuje i poštuje u Savetu bezbednosti UN.

Nakon intoniranja himne „Bože pravde“ i odavanja pošte minutom ćutanja svim nastradalima u NATO agresiji 1999. godine, na Straževici je služen i parastos poginulim vojnicima, policajcima i civilima tokom 78 dana bombardovanja. Događaju su prisutvovali i predstavnici Vojske Srbije kao i brojni građani.

foto:/ Vlada Republike Srbije/Dušan Veljović

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio