Nagrada Zlatni ćuran za Minju Peković i predstavu “Bravo za klovna”

Žiri 50. jubilarnog festivala „Dani komedije“ u Jagodini odlučio je o najboljima, a među njima je i Narodno pozorište Subotica. Minja Peković dobila je nagradu za najbolje glumačko ostvarenje u autorskom projektu „Bravo za klovna“, a Marija Kalabić nagrađena je za scenografiju u ovoj predstavi.

Glumačke nagrade uz Minju, ravnopravno su dobili i Olga Odanović i Nenad Jezdić, jednoglasno je odlučio žiri u sastavu Svetislav Bule Goncić, predsednik, Đurđa Tešić i Željko Jovanović.

Ovo su divne vesti i pravi razlog za slavlje u našem timu. Kada u njemu imate Minju, to je u sportskom maniru rečeno, kao kada u fudbalskoj ekipi imate Ronalda, najjačeg igrača. Ponosan sam na sve što je ostvarila i zahvalan što je svoju životnu priču ispričala na optimističan način i učinila da Narodno pozorište sa ovom predstavom obiđe region i donese u Suboticu brojne nagrade, a ovo su još dve u nizu – izjavio je upravnik pozorišta, Miloš Nikolić.

Ovi jubilarni Dani komedije, po rečima žirija dokaz su da je festival prikazao snagu i potencijal komičnog u svima nama, potvrđujući zbog čega Jagodina i dalje jeste jedinstveno mesto smeha u godinama koje dolaze.

Na predstavu „Bravo za klovna“ reaguju svi, i oni koji je samo gledaju, ali i oni koji su Minjinim putem izlečenja prošli ili sada njime koračaju. Tu pozorište i gluma prestaju da budu samo profesija već postaju misija.

Predstava „Bravo za klovna“ je pravi selektorski potez za Dane komedije. Kada uzmemo u obzir definicije, možda možemo da kažemo da je komedija sve ono što ima srećan kraj i „da se do smeha često dolazi kroz muku života, ali se i prevazilaze životne nedaće – obrazložio je žiri.

foto:/ Narodno pozorište Subotica

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio