Novo radno vreme graničnog prelaza Horgoš 2 – Reske

Granični prelaz sa Mađarskom, Horgoš 2 – Reske, od juče, 21. marta ima novo radno vreme, od 5 do 23 časa. Podsećanja radi, ovaj granični prelaz je od 20. novembra prošle godine imao celodnevno radno vreme koje je uvedeno kako bi se olakšao saobraćaj i smanjile gužve tokom novogodišnjih praznika.

Prethodnih dana, predsednik SVM-a dr Balint Pastor najavljivao je da je u pregovorima sa mađarskim zvaničnicima kako bi radno vreme graničnog prelaza bilo trajno produženo, a ovu odluku i zvanično je potvrdio putem objave na svojoj FB stranici.

– To je veoma važno zbog građana koji svakoga dana prelaze granicu putujući na posao. Radno vreme drumskog graničnog prelaza Horgoš 2 – Reske 2 neće biti vraćeno na 7-19 časova, već će sada biti od 5-23 časa, što sam postigao razgovorom sa ministrima unitrašnjih poslova Srbije i Mađarske – izjavio je dr Pastor.

Prema rečima dr Pastora, razlog skraćenja sa celodnevnog radnog vremena koje je bilo aktuelno poslednjih meseci je nedovoljan broj putnika, posebno u noćnim satima. Naime, praksa je pokazala da noću od 23 časa do 5 časova izjutra, u proseku svega 30-tak osoba koristi ovaj prelaz.

foto:/ arhiva LovaLova portala

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio