Obeleženo dve godine rada Fondacije „Profesura“

U Velikoj većnici Gradske kuće juče, 18. marta održana je godišnja skupština kojom je Fondacija „Profesura“ obeležila dve godine postojanja. Godišnjica je bila i povod da se održi tribina pod nazivom „Pitam se, pitam se“ na kojoj su učestvovali predstavnici učeničkog parlamenta osnovnih i srednjih škola Subotice.

U toku tribine đaci su postavljali pitanja stručnjacima iz oblasti pedagogije, psihologije i sporta kako bi izneli probleme sa kojima se suočavaju u školi i van nje. Prema mišljenju psihologa Aleksandre Radulović Zelenike, otuđenost, usamljenost i slaba motivacija su neki od najčešćih problema adolescenata, a za njihovo rešavanje potreno je više međusobne interakcije, aktivnosti, sekcija i sporta, a manje druženja sa mobilnim telefonom. Učešće na tribini uzeli su i pedagoški savetnik Natalija Trbović Toljagić i profesor fizičkog vaspitanja Čongor Nađ.

Ideja za osnivanje Fondacije „Profesura“ potekla je od profesorke srpskog jezika i književnosti u Politehničkoj školi, Stele Šarović kako bi se prepoznao i nagradio učenički talenat trud.

U toku obeležavanja dve godine rada Fondacije, iz „Profesure“ su se prisetili i uspešnih akcija iz prethodnog perioda.

– Naš rad je obeležilo niz humanitarnih akcija, ali takođe i konkursa. Jedan od njih je bio „Jubilej Nikole Tesle“ koji je fantastično uspeo, takođe i „Razglednica sa raspusta“ i tribina o maloletničkoj delikvenciji – podsetila je Šarović.

foto:/ Fondacija Profesura

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio