Od aprila počinje upis prvaka u školu

Sekretarijat za društvene delatnosti Grada Subotica izdao je obaveštenje da je, shodno Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, a uz saglasnost Ministarstva prosvete Republike Srbije, organozovan upis dece u prvi razred osnovne škole na području grada Subotice u periodu od 1. aprila do 31. maja tekuće godine.

U prvi razred osnovne škole u školskoj 2024-2025. godini, na osnovu člana 18. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, upisuju se deca koja će do 1. septembra 2024. imati najmanje šest i po godina, odnosno, najviše sedam i po godina, tačnije deca rođena od 1. marta 2017. do 28. februara 2018. godine. U prvi razred osnovne škole mogu se upisati i deca koja će do početka školske godine, odnosno do 1. septembra, napuniti šest godina i to nakon provere spremnosti deteta za polazak u osnovnu školu koju obavlja psiholog škole primenom preporučenih standarda i postupaka.

Sva potrebna dokumenta za upis dece u prvi razred osnovne škole pribavljaće škole po službenoj dužnosti. Roditelj, usvojilac, staratelj, odnosno, organ starateljstva odgovoran je za upis deteta u prvi razred osnovne škole.

foto:/ freepik.com

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio