Pobeda Subotičana na državnom prvenstvu u kik boksu

U subotu i nedelju, 9. i 10. marta u Sportsko poslovnom centru “Spens” u Novom Sadu održano je državno prvenstvo u kik boksu, disciplina “k1”. Učešće na takmičenju uzelo je 208 boraca iz 55 klubova širom Srbije, a subotički kik boks klub “Top Fighter” učestvovao je sa četiri borca i ostvario sjajan uspeh osvojivši četiri medalje, tri zlatne i jednu bronzanu.

Aleksandar Tot je u uzrastu mlađih juniora, u kategoriji do 48 kg ostvario dve pobede prekidom, u polufinalu i finalu, čime je postao prvak države. Kada su u pitanju državna prvenstva, njemu je ovo bio debitanstski nastup ali i drugo zlato, jer je prethodne nedelje osvojio Vojvođansko prvenstvo.

Među starijim juniorima takmičio se Martin Toldi u kategoriji do 63,5 kg koji je u četvrtfinalu protivnika pobedio prekidom, dok je u polufinalu, voljom žreba radio meč sa iskusnim reprezantativcem od koga je izgubio na poene. Toldi je, takođe kao debitant, takmičenje završio osvojivši bronzanu medalju.

Milica Desptović takmičila se među seniorkama B klase u kategoriji do 52 kg. Despotovićeva je u polufinalu pobedila predajom protivnice, dok je u finalu pobedila na poene 3:0 i postala seniorski prvak države u svojoj klasi. U prethodnoj godini ova talentovana takmičarka bila je juniorski prvak Evrope, a na takmičenju u Novom Sadu prvi put je postala je državna prvakinja.

Nikola Lončar je kao senior B klase takmičio u kategoriji do 75 kg gde je ostvario tri pobede na poene, u četvrtfinalu, polufinalu i finalu čime je osvojio zlatnu medalju i dobio pehar za najboljieg seniora u B klasi. Meč Nikole Lončara bio je jedan od deset gala borbi koje su održane na šampionatu.

– Za šest godina koliko sam na čelu kluba, ovo je do sada najbolji plasman na državnom prventstvu. Zadovoljan sam rezultatima svojih takmičara, do kraja seone imamo još tri državna prvenstva i nekoliko međunarodnih takmičenja – izjavio je za “LovaLova” portal Alen Heralić, trener kik boks kluba “Top Fighter” iz Subotice dodavši da je i na Regionalnom kolu lige Vojvodine u boksu koje je održano u Šidu, još jedan takmičar kluba, kadet Stefan Repčen, u kategoriji do 40 kg ostvario uspeh pobedom u svojoj klasi.

foto:/ Alen Heralić „Top Fighter“

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio