Počele prijave za Najdomaćina

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da će se najbolji poljoprivrednik Srbije birati i ove godine, a prijave za „Najdomaćina 2024“ trajaće sve do 30. septembra tekuće godine.

Ukupni ovogodišnji nagradni fond biće uvećan i novčane nagrade iznosiće 7 miliona dinara, a novina je da će pored novčanih, naši najbolji poljoprivrednici biti u mogućnosti da osvoje i brojne robne nagrade. Glavna nagrada je 2 miliona dinara, a deliće se još 10 nagrada po kategorijama – svaka po 500.000 dinara. Robne nagrade u vidu semena, đubriva, i ostalih repromaterijala za setvu i obradu zemljišta dobiće najistaknutiji domaćini u svom kraju u sklopu poljoprivrednog karavana.

Na prošlogodišnjem konkursu za „Najdomaćina 2023“ bilo je prijavljeno više od 400 gazdinstava iz cele Srbije. U okviru ovog projekta poljoprivredni karavan je svake nedelje obilazio različite gradove iz kojih je stiglo najviše prijava, a među njima su bili Topola, Šabac, Prokuplje, Guča i drugi.

Glavnu nagradu prošle godine odneo je Miloš Cvetkov iz Dimitrovgrada, a nagradu mu je uručila ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković.

Karavan „Najdomaćin 2024“ ove godine obići će više od 10 gradova u Srbiji. Izbor za najboljeg poljoprivrednika trajaće tokom cele godine, a prvi ovogodišnji događaj biće u okviru Međunarodnog sajma poljoprivrede u Bogatiću. Tamo će „Najdomaćin“ imati svoj štand gde će poljoprivrednici moći da se bliže upoznaju sa pravilima ovogodišnjeg konkursa, navodi se u saopštenju.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio