Potpisan Sporazum o saradnji Ministarstva odbrane i Istorijskog instituta

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević i direktor Istorijskog instituta u Beogradu Aleksandar Rastović potpisali su juče u Rektoratu Univerziteta odbrane Sporazum o naučnoj i prosvetnoj saradnji.

Vučević je tom prilikom istakao da je Ministarstvo odbrane započelo niz aktivnosti kojima sve institucije, ustanove i elementi sistema koji su usmereni na očuvanje državnog i nacionalnog identiteta treba da se umreže i budu okupljeni u jedinstveni tim.

Ministar je podsetio na to da se naredne godine približavaju veliki jubileji, a tiču se Nevesinjske puške i početka oslobodilačkih ratova na prostoru Balkana, dodavši da će timovi Istorijskog instituta i Ministarstva odbrane imati na godišnjem nivou unapred definisane događaje koji će se obeležavati.

Ovim sporazumom uređuju se osnove za zajedničku organizaciju i realizaciju domaćih i inostranih naučnih, prosvetnih, izdavačkih i drugih aktivnosti, projekata i programa iz oblasti nauke i prosvete, čiji je cilj da se neguju i promovišu delatnosti te dve institucije, imajući u vidu njihovu zajedničku naučnu i prosvetnu ulogu u savremenom društvu.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, rektor Univerziteta odbrane brigadni general Boban Đorović, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, kao i pripadnici Univerziteta odbrane i Istorijskog instituta.

foto:/ Vlada Republike Srbije

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio