Predstavljena poštanska marka posvećena 100. godišnjici Radio Beograda

Poštanska marka posvećena stogodišnjici od osnivanja najstarijeg medija na Balkanu, predstavljena je u Kamenoj sali Radio Beograda. Na svečanosti su govorili ministar informisanja i telekomunikacija u Vladi Srbije Mihailo Jovanović, direktor Radio Beograda Milan Nedić i v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević.

Radio Beograd danas proizvodi 168 sati programa dnevno, pored Prvog, Drugog, Trećeg programa i Dvestadvojke tu su i četiri tematska kanala na RTS planeti i na novoj platformi RTS zvuk.

Divan je događaj kada obeležavamo 100 godina Radio Beograda i prisećanja na tu 1924. godinu kada su prvi radio talasi krenuli sa predajnika u Rakovici – rekao je ministar Jovanović naglasivši da je radio tokom svih ovih godina odoleo i modernijim medijima – televiziji i internetu.

Radio je, kako kaže, bio simbol naše kulture, našeg jezika, naše tradicije, simbol slobode govora, slobode izražavanja, povezivanja svih naših građana širom sveta.

Čitava godina 2024. posvećena je velikom jubileju.

Kruna obeležavanja će biti 1. oktobar, ali dotle ćemo imati niz manifestacija i niz institucija Vlade Republike Srbije će se uključiti u obeležavanje ovog stvarno izuzetno velikog jubileja – najavio je Jovanović.

foto:/ Pošta Srbije/Igor Đukanović

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio