Preminula „rock princeza“ Slađana Milošević

Legerndarna srpska rock diva, umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas, 26. marta u 69. godini života, potrvdila je za FoNet njena prijateljica Biljana Petrović. Slavna pevačica preminula je u Zemunskoj bolnici, nakon kraće kraće bolesti, a datum i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine, a svojim talentnom, avangardnom muzikom i jedinstvenim stilom vrlo brzo je postala ikona osamdesetih godina.

Prvi nastup i prvu Gran Pri nagradu osvojila je na festivalu „Studentsko ljeto“ u Maglaju, 1974. godine, a sledeći zapaženi hit ostvarila je 1977. godine, bila je to numera „Au, Au“. Njena pesma „Seksi dama“ bila je zabranjena za emitovanje na radijskim i televizijskim programima ali je to nije zaustavilo na putu do slave, pa je već 1979. godine objavila novi jugoslovenski hit, pesmu „Amsterdam“.

Nakon ove pesme, Slađana je pronašla tajni „recept za ljubav“ pa je njen uspeh sa istoimenim hitom bio neminovan. Po mnogima najlepšu baladu stare Jugoslavije snimila je 1984. godine u saradnji sa Dadom Topićem. „Princeza“ je još jedna sjajna Slađanina pesma koja je ušla u antologiju srpske muzike, baš kao i numera „Miki Miki“. Nakon velike muzičke karijere, narednih desetak godina živela je i radila u Americi, kao broker na berzi, da bi se u Beograd vratila 1995. godine gde je nastavila da stvara, sve do danas.

Snimila je četiti studijska albuma, sedam kompilacija i šest singlova, a „princezu s nekog drugog sveta“ pamtićemo po sjajnoj rock muzici, eklektičnom stajlingu i kvalitetu bez kompromisa kojim je uvek zračila.

foto:/ FB/ Aleksandra Sladjana Milosevic/ Screenshot – YouTube

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio