Prodaja ribolovnih dozvola za 2024. godinu

Počela je prodaja ribolovnih dozvola za tekuću godinu. Kako su nas povoljni vremenski uslovi u februaru iznenadili, dolaskom toplijeg vremena intenzivirao se život na vodi, pa je tako poraslo i interesovanje za ribolovne dozvole.

Najveća zainteresovanost vlada za kupovinu godišnje dozvole za rekreativni ribolov koja košta 9.000 dinara i važi na svim vodama na teritoriji Republike Srbije. U zaštićenim područjima kao što su parkovi prirode „Begečka jama“, „Jegrička“ i „Beljanska bara“ dozvola za svaki od parkova iznosi 4.000 dinara. Dnevna dozvola za ribolov je 1.300, a sedmodnevna 2.600 dinara. Za korisnike starije od 65 godina, žene i lica sa telesnim oštećenjem od 60-79%, godišnja dozvola za rekreativni ribolov staje 4.500 dinara, dok je za osobe sa telesnim oštećenima višim od 79% cena 800 dinara.

Uz svaku kupljenu dozvolu, rekreativni ribolovci od JVP „Vode Vojvodine“ na poklon dobijaju kalendar, namensku kartu ribarskih područja u Vojvodini i knjižicu za evidenciju ulova. Dozvole se mogu kupiti u JVP „Vode Vojvodine“, kao i u radnim jedinicama našeg preduzeća u Somboru, Odžacima, Vrbasu, Novom Sadu, Bečeju, Novom Bečeju, Zrenjaninu i Vršcu i u Udruženjima sportskih ribolovaca.

Cene i vrste dozvola određene su Pravilnikom o vrednosti dnevne, višednevne i godišnje dozvole za rekreativni ribolov za 2024. godinu koji je propisalo Ministarstsvo za zaštitu životne sredine. Kontakt Službe za ribarstvo JVP „Vode Vojvodine“ je 021/4881-575.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio