Skoro 3.000 porodica dobilo kuće u selima širom Srbije

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić posetio je juče, 13. marta šestočlanu porodicu Ćosić u selu Venčac, koja je kupila kuću zahvaljujući sredstvima Ministarstva za brigu o selu, i tom prilikom izjavio da je gotovo 3.000 porodica širom Srbije na ovaj način dobilo krov nad glavom.

Krkobabić je, tokom radne posete Rasinskom upravnom okrugu, Aleksandrovcu i tamošnjim selima, razgovarao sa čelnicima ove opštine o programima za poboljšanje uslova života i rada seoskog stanovništva i mogućnostima razvoja 55 sela, koliko ih broji ova opština okružena planinama Goč, Kopaonik i Jastrebac.

On je naveo da je ono što radi Ministarstvo mnogo više od naseljavanja praznih kuća po selima, to su pravi domovi za mlade porodice, njihov novi početak.

Predsednica opštine Aleksandrovac Jelena Paunović iskazala je zahvalnost na podršci koju Ministarstvo pruža svojim programima i dodala da se od početka programa naseljavanja napuštenih seoskih kuća deset porodica skućilo u selima Aleksandrovca.

Na drugom javnom konkursu 2021. godine dobili smo minibus kojim se od tada besplatno prevoze žitelji seoskih naselja. Zahvaljujući trećem programu Ministarstva za brigu o selu prethodne dve godine organizovali smo manifestaciju Miholjski susreti sela, a sa približno 7,5 miliona dinara pomognut je rad i jedne zemljoradničke zadruge“ – istakla je Paunović.

foto:/Vlada Republike Srbije/Tanjug

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio