Subotica i Palić na listi 20 najposećenijih mesta u Srbiji

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u Republici Srbiji u januaru 2024. godine, u odnosu na januar 2023. godine, broj dolazaka turista veći je za 8,3 %, dok je broj noćenja veći za 3,9 %.

U januaru 2024. godine, u odnosu na januar 2023. godine, broj noćenja domaćih turista veći je za 6,4 %, a broj noćenja stranih turista veći je za 1,2%. Na listi 20 najlepših i najposećenijih mesta u Srbiji našli su se Specijalni rezervat prirode Uvac, Đerdapska klisura, Lepenski vir, Specijalni rezervat prirode Carska bara, Ovčarsko-kablarska klisura, Krupajsko vrelo, Spomenik prirode Đavolja varoš, Resavska pećina, Stopića pećina, Selo Zaovine i jezero Zaovine na Tari, Vlasinsko jezero i plutajuća ostrva, Viminacijum i Mamut park, Tvrđava Golubac, Zavojsko jezero, Vodopad Tupavica, Vodopad u Gostilju, Vodopad Jelovarnik, Slapovi Sopotnice, tvrđava Kalemegdan i grad Subotica i Palićko jezero.

Subotica  se može pohvaliti nekim od najlepših zdanja u Vojvodini, ali i Srbiji. Najposećeniji su Gradska kuća, Sinagoga i brojne palata na čelu sa Rajhlovom palatom koja je građena u stilu mađarske secesije. Palićko jezero je najveće prirodno jezero u Srbiji, predstavlja plitko nizijsko jezero, dugačko oko 5,5 km. Brojne stare vile, Vodotoranj, Muški i ženski štrand, Letnja pozornica i Zoološki vrt predstavljaju najposećenija mesta Palića.

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio