Tehnička škola iz Subotice dobitnica Velikog zlatnog pehara 19. Međunarodnog Sajma obrazovanja

Tehničkoj školi „Ivan Sarić” iz Subotice su na 19. Međunarodnom Sajmu obrazovanja „Putokazi” koji je od 21. do 23, marta trajao u Novom Sadu, dodeljene dve zlatne, tri velike zlatne medalje i Veliki zlatni pehar Novosadskog sajma iz oblasti kvaliteta srednjoškolskog obrazovanja. Ovim najvišim priznanjima, školi je potvrđena liderska uloga u oblasti obrazovanja.

Veliki zlatni pehar simbolizuje inovaciju i posvećenost unapređenju obrazovnog sistema. Kroz godine, Novosadski sajam je postao centralno mesto okupljanja stručnjaka, institucija i pojedinaca koji dele istu viziju o transformaciji obrazovanja. Tehnička škola „Ivan Sarić” istakla se značajnim doprinosima u podizanju kvaliteta i primene inovacija u obrazovnom radu na područjima rada elektrotehnika, mašinstvo i obrada metala i saobraćaj. Kao jedna od prvih srednjih stručnih škola koja je 2014. ušla u sistem dualnog obrazovanja, Tehnička škola „Ivan Sarić” se na Međunarodnom Sajmu obrazovanja „Putokazi” istakla i kao škola koja je u saradnji sa kompanijama dala značajan doprinos razvoju dualnog sistema obrazovanja.

Da međunarodna saradnja Tehničke škole „Ivan Sarić” predstavlja značajan segment njenog obrazovnog programa, govore učešća u međunarodnim projektima i partnerstva sa drugim školama. Kroz ove aktivnosti, Škola teži da promoviše međunarodnu toleranciju, razumevanje i saradnju, što je na „Putokazima” visoko vrednovano.

Zlatne medalje i Veliki zlatni pehar predstavlju veliko priznanje za našu školu, potvrđujući posvećenost kvalitetnom obrazovanju. Ove nagrade nisu samo rezultat individualnih napora, već i posledica timskog rada i zajedničke vizije škole. Uspeh na renomiranom Međunarodnom Sajmu obrazovanja „Putokazi ” otvara nove perspektive i prilike za dalji napredak škole i njenih učenika – istakao je Željko Rajčić, direktor Tehničke škole „Ivan Sarić“ iz Subotice.

foto:/ Tehnička škola „Ivan Sarić“ Subotica

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio