Trka oko tri jezera na Paliću

Nedeljno popodne možete potrošiti izležavajući se na kauču ali je mnogo bolji predlog da ga provedete u trci ili šetnji oko tri palićka jezera. Planinsko-sportski klub “Spartak” Subotica i komisija za planinarski treking PSS u nedelju, 17. marta organizuju 1. kolo treking i trejl lige Srbije i 2. kolo Vojvođanske treking lige. Start je na Paliću, u 10 časova, kod Visitorskog centra „Ludaš”, dok se trka odvija oko Ludaškog, Krvavog i Palićkog jezera.

Trka je zamišljena u vidu tri treking staze, dužina male staze je 19,5 km, uspon 38 metara, a njen vremenski limit je 6 sati i 30 minuta. Srednja staza duga je 29,8 km, uspon 51 m, sa vremenskim limitom od 8 sati i 45 minuta dok je velika staza duga 39,2km, sa usponom od 64 metra i vremenskim limitom od 10 sati.

Proglašenje pobednika male staze zakazano je za 13 časova i 30 minuta, srednje za 14 časova, dok će pobednik velike staze biti proglašen u 14 časova i 30 minuta. Za 15 časova najavljeno je proglešenje ekipnih pobednika.

Rok za prijavljivanje i uplatu kotizacije je petak 15. mart, do ponoći, a popunjen i potpisan prijavni obrazac za nove takmičare se može poslati i putem mejla na adresu: [email protected].

Kotizacija za učešće za članove Planinarskog saveza Srbije iznosi 700 dinara, dok učesnici koji nisu nisu članovi plaćaju 1000 dinara. Takmičari do 18 godiona oslobođeni su kotizacije.

foto:/ freepik.com i arhiva LovaLova portala

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio