U Novom Sadu otvoren Akademski centar zaštite životne sredine

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević prisustvovao je jučes otvaranju Akademskog centra zaštite životne sredine i održivog razvoja u Novom Sadu, koji će se baviti širenjem svesti o važnosti ekologije, zapošljavanjem osoba iz ranjivih grupa i njihovom inkluzijom u društvo.

Vučević je, nakon obilaska novih prostorija, istakao da je ideja Udruženja „Čepom do osmeha” okupila dobre ljude i dovela do stvaranja današnjeg Akademskog centra. Ovakva udruženja, ali i mnoga druga koja će se okupljati upravo u okviru ovog akademskog centra, jesu veliko ohrabrenje i pokazatelj za to šta ljudi mogu da udruženim naporima volonterski učine na planu zaštite životne sredine.

Inicijativa za formiranje Akademskog centra zaštite životne sredine i održivog razvoja proistekla je iz višegodišnjeg rada na terenu Udruženja „Čepom do osmeha”.

Centar će se baviti širenjem svesti o važnosti zaštite životne sredine, potrebi umrežavanja organizacija civilnog društva, privrede i donosioca odluka na lokalnom, pokrajinskom i republičkom nivou, zapošljavanju osoba iz ranjivih grupa i isticanjem značaja njihove inkluzije u društvo.

foto:/ Vlada Republike Srbije

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio