Zaplenjeno zlato vredno preko 70.000 evra

Carinski službenici su tokom proteklog vikenda na graničnim prelazima Kelebija i Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili dva pokušaja krijumčarenja zlata i zaplenili više od kilogram investicionog zlata i zlatnog nakita, čija je ukupna vrednost procenjena na preko 70.000 evra.

Na ulaznoj strani graničnog prelaza Kelebija je u nedelju, 24. marta prilikom detaljnog pregleda putnika i prtljaga jednog autobusa zaplenjeno ukupno 63 zlatnika “Franc Jozef“.

Merenjem je utvrđeno da je ukupna težina velikih, četvorostrukih dukata, pronađenih u džepu jednog od vozača autobusa, gotovo 880 grama, dok je njihova vrednost procenjena na više od 62.500 evra.

Skoro 250 grama neprijavljenog zlatnog nakita otkriveno je istog dana i na graničnom prelazu Gradina, prilikom detaljne kontrole za koju je na izlazu iz zemlje takođe izdvojen jedan autobus.

Tokom pregleda carinski službenici su u rancu jednog od putnika zatekli neprijavljene zlatne ogrlice, narukvice, krunu, prstenje i minđuše, čija je ukupna vrednost procenjena na preko 8.000 evra.

O konačnoj sudbini privremeno zadržanog zlata i u jednom i u drugom slučaju odlučiće nadležni sud.

foto:/ Uprava Carina

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio