Dan otvorenih vrata u Tehničkoj školi Ivan Sarić

Laura Malatinski iz OŠ “Miroslav Antić” posetila je danas, 11. aprila Tehničku školu “Ivan Sarić” kako bi se što bolje upoznala sa obrazovnim profilima i ponudom škole za narednu školsku godinu. Istim primerom danas se poveo veliki broj osmaka subotičkih osnovnih škola pred kojima će uskoro biti velike odluke oko odabira budućeg školovanja i karijere. Većina njenih vršnjaka najviše interesovanja pokazala je za IT smer ali i za mnoge druge obrazovne profile koje ova srednja škola nudi.

Dan otvorenih vrata u Tehničkoj školi “Ivan Sarić” iskoristili su mnogi budući srednjoškolci jer su imali priliku da se, u razgovoru sa učenicima i profesorima ove srednje škole informišu o planu i programu i svim pogodnostima koje školovanje u Tehničkoj školi Ivan Sarić pruža.

Maturant su svoju školu predstavili u najboljem svetlu i zajednički poručuju da je interesantno bilo sve četiri godine, saradnja sa profesorima je odlična, škola je dobro opremljena i uvek ima dosta aktivnosti koje su zanimljive đacima.

Prema planu upisa planiramo 14 odeljenja, osam sa srpskom i šest na mađarskom jeziku. Iz oblasti elektrotehnike imaćemo tehničare informacionih tehnologija, zatim tehničare telekomunikacionih tehnologija i tehničare mehatronike, u oblasti mašinstva i obrada metala, dostupni će biti obrazovni profili bravar zavarivač i inustrijski mehaničar. Na polju saobraćaja, upisivaćemo tehničare za logistiku i špediciju, tehničare drumskog saobraćaja i vozače motornih vozila – poručuje Tatjana Tot Karakaš, bibliotekar u Tehničkoj školi “Ivan Sarić” i dodaje da je u ovoj srednjoj školi aktuelan i model dualnog obrazovanja, što znači da se znanja stiču i u toku školskih časova u klupama, ali i u kompanijama.

Ove godine učenici mogu upisati smer bravar-zavarivač, industrijski mehaničar i tehničar za logistiku i špediciju na srpskom nastavnom jeziku, dok će na mađarskom nastavnom jeziku biti dostupni mehaničar motornih vozila i bravar-zavarivač, to su profili gde će dualno obrazovanje biti dostupno – ističe Tot Karakaš.

foto:/ LovaLova portal

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio