Danas se završavaju radovi na zgradi Narodnog pozorišta

Sredinom meseca, tačnije danas, 22. aprila, radovi na izgradnji i obnovi zgrade Narodnog pozorišta Subotica trebali bi biti završeni. To ujedno znači da bi ključevi ove ustanove, nakon 17 godina od kako je subotički teatar iseljen, ponovo trebali doći u ruke umetnika i administracije. Ipak, pozorište neće u celosti biti završeno jer radovi na koncertnoj, tj velikoj sali tek predstoje.

Večeras je definitivno gotovo sve, sada sledi ishodovanje upotrebne dozvole i uskoro otvaranje. Očekujemo predsednika Srbije da se vrati iz Amerike i on će biti lično pozvan da otvori Pozorište kao neko ko je najzaslužniji, jer je zahvaljujući njemu projekat priveden kraju. Vučić je odredio da projekat Narodnog pozorišta Subotica bude projekat od nacionalnog blaga. Teško je govoriti o rokovima i vremenu za završetak koncertne dvorane, prvo sledi svečano otvaranje, a potom i završetak radova na koncertnoj dvorani koji neće uticati na rad pozorišta jer je to posebna celina – izjavio je Stevan Bakić, gradonačenik Subotice.

Iako se ne zna tačan datum otvaranja nove zgrade subotičkog Narodnog pozorišta, građani željno očekuju da se iz prve ruke uvere kako će izgledati kamerna i eksperimentalna scena koje će, u zavisnosti od zamisli reditelja i potreba pozorišta moći da prime između 100 i 300 gledalaca, i još više da uživaju u delima koja će se izvoditi u teatru koji postoji od 1854. godine.

foto:/ arhiva LovaLova portala

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio