Danas u SKC počinje Nedelja pravoslavlja

Srpski kulturni centar “Sveti Sava”, Zadužbina Dušana Radića ove nedelje organizuje “Nedelju pravoslavlja” koja će trajati od ponedeljka, 22., do nedelje 28. aprila. “Nedelje pravoslavlja” je po broju programa, učesnika i predavača najveća stalna manifestacija srpskog kulturnog centra “Sveti Sava”, a ove godine biće održano sedam programa.

Manifestacija počinje svečanim otvaranjem večeras, od 19 časova, pojanjem Mešovitog hora SKC “Sveti Sava“, pozdravnim besedama i otvaranjem samostalne izložbe slika Milinka Ristovića pod nazivom „Suština postojanja našeg“. O izložbi slika i stvaralačkom opusu Ristovića govoriće David Kecman. Milinko S. Ristović rođen je 1953. godine u Draganiću kod Raške. Slikarstvo je učio na Višoj pedagoškoj školi u Beogradu i Pedagoškoj akademiji na Univerzitetu ,,Sv. Kliment Ohridski” u Bitolju sa zvanjem profesor slikarstva. Do sada je imao 43 samostalne izložbe i preko 100 kolektivnih u zemlji i inostranstvu. Učestvovao na više međunarodnih i domaćih likovnih kolonija.

Svi programi u sklopu “Nedelje pravoslavlja” počinju u 19 časova, a postavku izložbe posetioci će moći da pogledaju od 22. aprila do 25. maja, svakim radnim danom od 10 do 14 časova. Sve programe zaintersovani će moći da pogledaju i na yutube kanalu Srpskog kulturnog centra “Sveti Sava”.

foto:/ SKC Sveti Sava

 

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio