Doplatna poštanska marka „Krov 2024” u prodaji u svim poštama

U PTT muzeju u Beogradu održana je promocija Doplatne poštanske marke „Krov 2024”, koja se i ove godine štampa u tiražu od 1.500.000 primeraka, sa ciljem da pomogne stambenom zbrinjavanju najugroženijih porodica izbeglica i interno raseljenih lica kupovinom seoskih domaćinstava.

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević istakla je da se ova humanitarna akcija sprovodi od 2010. godine i da je do sada iz sredstava prikupljenih prodajom doplatne poštanske marke kupljeno 125 seoskih domaćinstava i zbrinuto isto toliko ugroženih porodica koje su, zahvaljujući ovim sredstvima, dobile krov nad glavom i pozvala sve zainteresovane da kupovinom doplatne poštanske marke ‚‚Krov 2024” pomognu najugroženije porodice.

Sa ciljem da se i u 2024. godini pruži podrška u rešavanju stambenih potreba najugroženijim porodicama izbeglica i interno raseljenih lica koje imaju prebivalište, odnosno boravište u jedinicama lokalne samouprave koje nisu u mogućnosti da reše problem njihovog trajnog zbrinjavanja, Komesarijat je predložio izdavanje doplatne poštanske marke „KROV 2024” u periodu od 15. aprila do 28. aprila tekuće godine u tiražu od 1.500.000 primeraka, u apoenima od 10 dinara. Sredstvima pribavljenim prodajom doplatne poštanske marke planira se kupovina do sedam seoskih domaćinstava za zbrinjavanje najugroženijih porodica izbeglica i interno raseljenih lica – rekla je komesarka Stanisavljević.

Direktor „Pošte Srbije“ Zoran Đorđević naglasio je da Pošta Srbije snažno podržava ovu humanitarnu akciju Vlade Srbije i Komesarijata, i izrazio zahvalnost svim građanima koji su joj doprineli od 2010. godine do danas.

Komesarka i direktor „Pošte Srbije“ zalepili su prvu poštansku marku na razglednicu koju su simbolično poslali jednoj izbegličkoj porodici koja je zahvaljujući ovoj humanitarnoj akciji rešila svoje stambeno pitanje.

foto:/ Pošta Srbije

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio