Izabrani predsednik i potpredsednici Skupštine AP Vojvodine

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine u nastavku Prve sednice donela je Odluku o izboru predsednika Skupštine AP Vojvodine, Odluku o izboru potpredsednika Skupštine i Odluku o imenovanju generalnog sekretara Skupštine. Na sednici je doneta i Odluka o izboru predsednika i članova odbora Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

Za predsednika Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, većinom glasova poslanika, izabran je pokrajinski poslanik Balint Juhas.

U svom prvom obraćanju kao predsednik Skupštine, Balint Juhas je čestitao svim pokrajinskim poslanicima verifikaciju mandata i poželeo im uspešan rad i dobru saradnju, zahvalio se na ukazanom poverenju i istakao da ima veliku čast i odgovornost da zajedno sa poslanicima nastavi da radi na očuvanju i daljem unapređenju visokog nivoa tolerancije, kulturnog dijaloga, međusobnog uvažavanja, saradnje i efikasnosti, kao temelja dobre prakse u skupštinskom radu i u prethodnim mandatima.

Članom 13. Pokrajinske skupštinske odluke o Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine i članom 22. Poslovnika o radu Skupštine AP Vojvodine, utvrđeno je da prilikom svakog konstituisanja, Skupština na predlog predsednika, posebnom odlukom utvrđuje broj potpredsednika. Skupština je odlučila da u ovom mandatu ima četiri potpredsednika.

Za potpredsednike Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine izabrani su Aleksandra Maletić, Damir Zobenica, Nemanja Zavišić i Boris Novaković.

U nastavku zasedanja, Skupština je za generalnog sekretara Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine imenovala dr Sandru Stojković, doktora pravnih nauka. Nakon imenovanja dr Sandri Stojković čestitke su uputili predsednik i potpredsednici Skupštine.

Na kraju zasedanja, Skupština je donela Odluku o izboru predsednika i članova odbora Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

foto:/ Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine

  • https://stream.iradio.pro/proxy/lovalovaradio?mp=/stream
  • LovaLova Radio